Учені з Великобританії і Норвегії встановили, що такі продукти як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок стимулюють організм включати активний процес аутофагії. Про це повідомляє healthystyle.

Завдяки цьому процесу організм виявляється захищеним не тільки від раку, але і раку товстої кишки, синдрому подразненої товстої кишки, хвороби Крона і виразкового коліту.

Перераховані продукти допомагають боротися із запальними процесами і полегшують симптоми захворювань кишечника.

Аутофагія – це самостійне позбавлення організмом пошкоджених елементів клітин, які можуть стати основою для розвитку пухлини. Автори дослідження виявили, що аутофагію активують природні сполуки, які містяться в таких продуктах, як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

"Їх вживання активує ресурси організму в боротьбі з запальними процесами і полегшує симптоми захворювань кишечника", – говорять автори дослідження.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені назвали продукти, які переможуть депресію. В житті у жінок бувають такі дні, коли ми просто зобов'язані запастися відерцем з морозивом або кількома плитками шоколаду і ридати під сумний фільм. Їжа дійсно допомагає справитися з нудьгою - але це не шоколад і морозиво.

Брокколі. Ненависний дітьми овоч містить денну норму фолієвої кислоти, яка входить у групу вітамінів B і відповідає за наш гарний настрій.

Помідори. Помідори містять амінокислоту фенілаланін, яка уповільнює розпад ендорфінів – гормонів гарного настрою. Крім того, наявний у томатах холін знижує вміст холестерину в крові і підвищує імунітет.

Індичка. М'ясо індички містить багато того ж фенілаланіну, що є і в помідорах. Ця амінокислота перетворюється в допамін – нейромедіатор, що піднімає настрій. Фенілаланін діє як антидепресант.

Вино. Дослідження показують, що вино не тільки виводить токсини з організму, але і володіє антистресовим ефектом. Келих вина на вечерю допоможе перемогти стрес.