Вчені з Університету Кларксон розробили паперові індикатори для визначення свіжості продуктів харчування. Вони являють собою невеликі фрагменти паперу з нанесеними речовинами на них. Індикатори змінюють колір, при контакті з цими речовинами, якщо продукт зіпсований.

В деяких випадках, на упаковках не вказується термін зберігання продуктів харчування, ускладнюючи визначення свіжості. Тести являють собою клаптики паперу, на які нанесені речовини-індикатори, що вказують на присутність того чи іншого речовини в продукті.

У майбутньому вчені планують використовувати ці індикатори на перевірці придатності косметики. Це унікальна технологія, оскільки раніше вчені робили подібні індикатори для перевірки автентичності ліків.

Раніше портал "Знай.иа" повідомив, що шовк навчать слідкувати за станом людини.