Наука останнім часом все частіше перевертає звичні уявлення про "шкідливих" і "корисних" продуктах. Як чергового прикладу наведемо свиняче сало.
Про це повідомляє "Телеграф".
Відзначається, що склад продукту досконало вивчили експерти Мюнхенського університету. Під час досліду вони визначили, що сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F.
Крім того кислоти, які містяться у салі, мають жовчогінну дію і сприяють утворенню в печінці "хорошого" холестерину і розщепленню «поганого».
У салі також міститься мононенасичена олеїнова кислота, яка захищає печінку і нирки від продуктів окислення, до того ж вона перешкоджає розвитку атеросклерозу.
Комунальники знову піднімають тарифи: у скільки обійдеться водопостачання у 2026 році
Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів
ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Нові правила безготівкових платежів: що зміниться з нового року
У свою чергу токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів.
Журналісти з'ясували, чим так корисне сало.