Наука останнім часом все частіше перевертає звичні уявлення про "шкідливих" і "корисних" продуктах. Як чергового прикладу наведемо свиняче сало.
Про це повідомляє "Телеграф".
Відзначається, що склад продукту досконало вивчили експерти Мюнхенського університету. Під час досліду вони визначили, що сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F.
Крім того кислоти, які містяться у салі, мають жовчогінну дію і сприяють утворенню в печінці "хорошого" холестерину і розщепленню «поганого».
У салі також міститься мононенасичена олеїнова кислота, яка захищає печінку і нирки від продуктів окислення, до того ж вона перешкоджає розвитку атеросклерозу.
Нова хитрість від ТЦК: українців таємно ставлять на облік в інших регіонах - згоди не питають
Українці масово стають ухилянтами: червона мітка у "Резерв+" ставить хрест на планах
Нові умови відстрочки: які обставини більше не врятують від мобілізації
ПриватБанк зробив термінову заяву для своїх клієнтів: швидше перевіряйте
У свою чергу токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів.
Журналісти з'ясували, чим так корисне сало.