Інтернет наповнився розмовами про те, що в готувати і розігрівати їжу мікрохвильовій печі — не бесопасно. Особливо якщо робиш це в пластиковому лотку або посуді.
Інші расссказывают про те, що все життя роблять це з їжею і мікрохвильовою піччю — і їм хоч би хни. Кому вірити?
Теорія 1. Шкідливо
Мікрохвильова енергія містить молекули, не присутні в харчових волокнах. Їжа цим насичується і стає шкідливою.
Теорія 2. Не шкідливо
Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров'я заявила: готувати і розігрівати в мікрохвильовій печі — для людського здоров'я абсолютно безпечно.
Так кому ж вірити?
Все ті ж вчені з Всесвітньої організації охорони здоров'я пояснюють:
В Україну йдуть морози до -12: синоптик попередив про різке похолодання
Учням 9-х класів повернуть обов'язкові іспити: що складатимуть
В Україні з 1 січня запровадять нові правила розрахунків карткою
Що робити, якщо генератор сусідів заважає своїм шумом
“Так, харчові волокна під впливом мікрохвильової енергії таки змінюють свою структуру. А саме: денатуруються білки, плавляться жири, руйнуються стінки клітин і вітаміни. Загалом, все те ж, що відбувається і при звичайній варіння, смаження або гасінні“.
Їжа нагрівається за рахунок того, що НВЧ передає свою енергію молекулам води. Після цього хвилі згасають, від них не залишається ні сліду.
Вердикт
Загалом, якщо мікрохвильовка і шкідлива, то тільки якщо ти її раскурочишь і спрямуєш на себе передавач СВЧ. Або станеш поруч з піччю, яку хтось зібрався підривати.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ,ось які речовини загрожують з води, яку повторно прокипятили.