Кавун вже давно прославився своїми корисними властивостями. Але ягода виявляється здатна впоратися з наслідками похмілля.
Про це повідомила лікар-дієтолог Людмила Бабич, передає "ГолосUA". Вона зазначила, що кавун здатний виводити з організму токсини. Все це завдяки його сечогінним властивостям.
Спеціаліст вказує, що м'якоть кавуна дуже добре нирки, а також позбавляє від набряклості. Вона вважає, що ранок після вечірки слід починати з декількох скибочок цієї ягоди. Це допоможе очистити кров і вивести з організму залишки алкогольних речовин. Крім того, весь організм можна буде привести до тями.
Високий вміст рідини в кавуні прекрасно втамує спрагу. У ньому міститься магній, який необхідний організму під час похмілля. М'якоть наситить мозок фруктозою після непомірного вживання спиртного.
Штраф до 31 грудня: українці відбиратимуть гроші за яскраве святкування Нового 2026 року
Ніхто не залишиться у тіні: ТЦК готують нововведення у військовому обліку
Єдині правила для громадського транспорту: що зміниться з 1 січня
ПриватБанк зобов'язав власників карток пройти важливу процедуру: кого це торкнеться
Лікар радить забути про розсолі під час похмілля. Велика кількість солі та оцту в ньому лише затримає в організмі зайву рідину, а разом з нею залишаться і шкідливі речовини.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Україні різко підскочили ціни на баштанні в самий розпал сезону.