Вчені зіткнулися з дуже складним завданням — класифікація планети Плутон. Дана планета = це одна з найзагадковіших елементів Сонячної системи. Відомо, що зараз Плутон наділений статусом планети-карлика.

Плутон

В даний момент на Плутоні, як і на Землі, весна. Але тут вона триває з 1990 року. Тривалість одного року на карлику складає 248 земних років. Відомо, що Плутон – єдина планета, яка має яскраво виражену еліптичну орбіту. Через це відстань від Сонця змінюється, що істотно впливає на сезони.

космос

Весна тут відносно м'яка, а взимку атмосфера замерзає до такого стану, що буквально падає на поверхню планети і залишає повний вакуум. Після такого значного дисбалансу поверхня може бути не готова до несподіваного приходу суворої зими.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Маса планети складає (1,303 ± 0,003)х1022 кілограмів, а обсяг досягає 7,0х109 кубічних кілометрів. Експерти врахували ці показники і прийшли до висновку, що орбітальний період 90465 днів стане для карлика неймовірним випробуванням.

День тривалістю 153,2820 годин теж негативно позначається на процесах на планеті. Суворий клімат не тільки порушить процеси, але і суттєво змінить атмосферу.

Дослідники прийшли до висновку, що атмосфера планети може замерзнути і розвалитися вже до 2030 року. Якщо це дійсно відбудеться, осколки Плутона можуть полетіти в бік Землі, що є серйозною загрозою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що гучні суперечки навколо ситуації з астероїдом "Апофіс", який повинен промчати повз землю 13 квітня 2029 року пролетить всього у 38 тисячах кілометрів, значно посилилися за інформацією NASA. Агентство вважає, що існують ще десятки об'єктів, які можуть зіткнутися із Землею. Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Нагадаємо, нашу планету вразив рій комет: химерні фігурки викрили винуватців жахливої катастрофи.

Як повідомляв Знай.uа прибульці почали глобальну чистку на Землі: у живих залишаться лише тварини.

Також Знай.uа писав, осколок Нібіру увірвався до атмосфери Землі: людство на волосині від смерті.