Всього два роки тому фахівці зробили сенсаційну заяву, про нібито перший міжзоряний об'єкт у Сонячній системі, названому Оумуамуа. Тіло було визначено як перший гість з далекого космосу. Цей метеор бачив більше зірок і планет ніж людина може собі уявити.

Але нещодавно виявилося, цей об'єкт був далеко не першим в історії. Так 5 років назад атмосферу нашої планети з'явилося щось, утворене далеко за межами Сонячної системи.

Дослідники знайшли об'єкт, що становив в ширину 0,9 метра і разрушившийся в січні 2014 року в небі над південною частиною Тихого океану, недалеко від північного узбережжя Папуа - Нової Гвінеї.

Вивчивши даний метеороід, фахівці прийшли до висновку, що він, імовірно, прибув з-за меж нашої Сонячної системи, ймовірно внутрішньої частини іншої планетної системи в товстому диску Чумацького Шляху.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Тільки сьогодні вчені з Гарварду заговорили про метеор, який зіткнувся з земною атмосферою на початку 2014 року. Як відзначають експерти, об'єкт був ще одним міжзоряним мандрівником, походження якого невідоме. Вчені сподіваються, що цю загадку вдасться вирішити незабаром.

Об'єкт Оумуамуа переміщається по траєкторії 20 тис. років, через певний час він покине Сонячну систему. Коли Оумуамуа відкрили 18 жовтня 2017 року, оцінили його як комету. Швидкість об'єкта становить 26 кілометрів на секунду по незамкненою гіперболічної траєкторії. Це говорить про те, що Оумуамуа прибув з-за меж Сонячної системи.

Метеор 2014 року мав квиток лише в один кінець: він згорів у земній атмосфері над Папуа-Новою Гвінеєю.

Як зазначив дослідник Амір Сірадж, група астрономів вирішила перестати дивитися далеко в космос, а спрямувати погляд на велику кількість дрібних міжзоряних об'єктів, які стикаються з повітряною оболонкою Землі.

Нагадаємо, вчені виявили на астероїдах залишки стародавніх інопланетних технологій. На поверхні астероїда є стародавні артефакти, серед яких чітко виділяються будови і транспортні засоби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 250 космічних об'єктів зруйнувалися на орбіті Землі. До таких космічних об'єктів відносяться діючі і недіючі супутники, відпрацьовані ступені ракет-носіїв і розгінні блоки.

Також "Знай.uа" писав, прабатька всього живого знайшли в далекому космосі. Вчені стверджують, що це прорив у науці, так як до цього молекул не вдавалося виявити в зв'язку з технічним прогресом.