Нещодавно вчені виявили уламки півтора тисячатонного метеорита, який вибухнув над нашою планетою в 2018 році. Про це повідомляє Daily Mail.

Варто відзначити, що потужність вибуху метеорита у 30 разів перевищила енергію атомної бомби, випущеної американською авіацією у 1945 році на Хіросіму. Але тоді останки метеорита після вибуху не було помічено.

Спочатку небесне тіло помітили військові супутники. Вогненна куля розміром 18 метрів в діаметрі падав зі швидкістю 41 600 миль в годину. При підйомі з води астероїд розколовся на три частини.

Встановлено, що вибух стався в 23:50 Gmt над Беринговим морем. Повідомляється, що метеорит розпався на кілька частин, коли увійшов в атмосферу. Це другий за величиною вибух метеорита за останні 30 років і найбільший з часів гучної челябінської вогняної кулі 2013 року.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

"Повітряний вибух над Беринговим морем (58.6 N, 174.2 W) 18 грудня 2018 року при 2350 UT виявлений 16 інфразвуковими станціями по всьому світу. Виходячи з періодів, що перевищують 10 с, мінімальний вихід становить десятки кТ - може становити близько 100 кТ. Ймовірно, це найбільш енергійна вогненна куля з часів челябінського метеориту. Вибух стався близько полудня за місцевим часом, коли космічна скеля мчала до Землі на крутих семи градусах і вибухнула в 16 милях (25,6 км) над поверхнею", - розповів Пітер Браун з канадського Університету Західного Онтаріо.

На думку вчених, метеорит, незважаючи на всю свою потужність, залишився без уваги, тому що впав над Беринговим морем. Падіння поглинуло його ударну хвилю. А вода, як відомо, є частиною захисту Землі від таких ударів.

Нагадаємо, що NASA показало ролик, на якому звучить музика Всесвіту. Трек створено на основі отриманих ультразвукових даних.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені виявили, що величезний космічний камінь, що отримав назву "апокаліптичний астероїд", прискорює своє обертання.

Також портал Знай.uа писав, що космічний апарат NASA OSIRIS-REx надіслав на Землю нові знімки поверхні астероїда Бенну, який цього разу вдалося зафіксувати крупним планом.