Дослідники з США виявили, що у шанувальників електронних сигарет підвищується ризик розвитку депресії і інфаркту.

Співробітники Школи медицини Канзаського університету вивчили вплив вейпів на організм людини – випарників рідини. Виявилося, що в порівнянні з некурящими людьми, вейпери ризикують захворіти ішемічною хворобою серця, а також отримати інфаркт і депресію, повідомляє "EurekАlert!".

У своїй роботі вчені спиралися на дані Національного дослідження стану здоров'я, в яких за останні роки взяли участь майже 100 тисяч жителів США.

У вейперів ризик розвитку ішемічної хвороби серця підвищується на 25%, а ризик розвитку інфаркту – на 34%. При цьому небезпека виникнення депресії у шанувальників електронних випарників підвищується на 55%, в порівнянні з некурящими людьми.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Таким чином за допомогою свого дослідження вчені вирішили спростувати міф про "нешкідливості" електронних сигарет і вейпів.

Раніше повідомлялось, що у Дингуоллі, одному з міст Шотландії, кмітливі учні школи вирішили спробувати на смак рідину для електронних сигарет. Звичайно ж, це не минуло без наслідків. Інформацію про подію повідомив BBC News.

Трапилася неприємність в одній із найбільших шкіл регіону. Представниця навчального закладу зазначила, що за два дні захворіли кілька школярів.

"Ми вважаємо, що їх хвороби могли бути викликані тим, що вони пили курильну рідину", - сказала вона.

Негайно навчальний заклад передав усім батькам школярів листи про шкоду вейпа. У листі чітко вказано, що рідина для електронних сигарет токсична, а її вживання може призвести до летального випадку. Основні симптоми такого отруєння: збудження, запаморочення, нудота, блювота, головний біль і порушення серцевого ритму.

Нагадаємо, шанси на відмову від куріння у любителів електронних сигарет мінімальні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вейпинг все-таки шкідливіше сигарет.

"Знай.ua" писав про шкоду вейпингу для зубної емалі.