Траєкторія польоту небезпечного астероїда Апофіса не дає спокою вченим. Астрономи озвучили тривожний прогноз, згідно з яким існує ймовірність фатального зіткнення астероїда з Землею приблизно у 2068 році.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських вчених, пише портал "Політека".

астероїд

Так, за підрахунками, якщо у 2044 році астероїд проходитиме в 44 млн км від Землі, а в 2060 році — у 5 млн км., то зближення небесного тіла з Землею може закінчитися зіткненням. Даний до уточнення орбіти астероїда прогноз припускав можливість зіткнення в 2036 році.

За розрахунками дослідників, зближення Апофіса з Землею може відбутися також у 2051, 2058, 2079 і 2086 роках, але на відстані від 1 до 10 млн км.

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

астероїд

Варто нагадати, що стало відомо про перший успішний біологічний експеримент, який проведено людьми на Місяці, про що повідомляє Китайське телебачення. На зворотному боці Місяця проросли перші насіння бавовни, доставлені на супутник Землі космічним апаратом "Чан'е-4". Повідомляється, що разом з бавовною на супутник було доставлено картоплю, резуховидка, насіння ріпаку, плодова муха і дріжджові грибки. Таким чином вчені намагаються створити на Місяці міні-біосферу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автоматична міжпланетна станція OSIRIS-REx, яка ось вже два тижні знаходиться на орбіті у навколоземного астероїда Бенну, встановила два історичні рекорди. Це величезний крок для людства, адже раніше людство не могло цього досягти.

Нагадаємо, астероїд з власним Місяцем пронісся небезпечно близько до Землі.

Як повідомляв Знай.uа людство вперше отримало сигнал від позаземних цивілізацій: це послання.

Знай.uа писав, астрономи побачили реальну загрозу: мчить на шаленій швидкості.