Вчені за допомогою телескопа Hubble випадково виявили загадкове джерело інфрачервоного світла, і знаходиться воно на відстані 800 світлових років від Сонця. Група астрономів з Туреччини і Сполучених Штатів схиляється до думки, що знайдена зірка входить до складу групи з декількох рентгенівських пульсарів, що знаходяться неподалік. Їх ще називають Чудовою сімкою.

При детальному дослідженні космічного простору астрономи помітили дивне інфрачервоне випромінювання, природу якого ніхто поки що не зміг пояснити, і розташовувалося воно навколо світила, довжина якого склала 200 астрономічних одиниць. Учені не виключають, що видима загадкова область походить не від самої зірки, там може бути щось ще.

Можливо, навколо зірки знаходиться пиловий диск, що з'явився в результаті вибуху наднової. Такі скупчення складаються з матерії масивної зірки-родоначальниці. Взаємодія зі світилом нагріває пульсар і припиняє його переміщення. Ще одна гіпотеза пов'язана з плерионом. Він виникає, якщо частки електричного поля прискорюються через швидке обертання зірки з магнітним полем в тому числі. Під час польоту в районі зіткнення пульсара і міжзоряного середовища з'являється ударна хвиля. Частинки в таких випадках випромінюють синхтронне випромінювання, викликаючи інфрачервоне випромінювання, що спостерігається з Землі.

Нагадаємо, жителі різних латвійських міст і сіл стали масово ділитися фотографіями аномалії. Мова йде про дивні кільця, які утворилися на небосхилі.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, днями повз МКС пролетів на величезній швидкості якийсь НЛО. Імовірно, це був корабель прибульців. Інцидент вдалося зафіксувати на відео.

Також Знай.uа писав, мексиканські уфологи стверджують, що прибульці могли перебратися жити в гори, про що свідчать останні кадри НЛО недалеко від вершини Мехіко.