У NASA з'явився новий привід для радості. На Землю космічний зонд Parker Solar Probe надіслав перші знімки Сонця.

Варто зазначити, що апарат Parker Solar Probe запустили 12 серпня 2018 року з космодрому на мисі Канаверал (США).

В даний момент зонд прямує до Сонця для вивчення його корони. Про це стало відомо завдяки повідомленням фахівців з NASA, пише портал "Політека".

Так, знімок зроблений після того, як сонячний зонд увімкнув оптичний телескоп Wide-field Imager for Solar Probe, який планується використовувати для вивчення корони та геліосфери.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

WISPR складається з внутрішнього і зовнішнього телескопів, які знаходяться за тепловим екраном зонда, тому зроблених знімків — два. Як повідомляють у NASA, всі компоненти Parker Solar Probe працюють у штатному режимі. 3 жовтня зонд наблизиться до Венери, а потім, використовуючи гравітаційний момент, поверне в бік Сонця.

Очікується, що зонд буде деякий час знаходиться на орбіті зірки і проведе унікальні дослідження його корони та геліосфери. Швидкість руху апарату складе близько 194 км/с.

Зазначимо, що зонд вдалося запустити лише з другої спроби 12 серпня, в 10:31 за київським часом на ракеті Delta IV Heavy. Зонд повинен вийти на навколосонячну орбіту в кінці 2024 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ілон Маск, засновник компанії SpaceX назвав ім'я першого туриста, який відправиться до орбіти Місяця. Раніше Маск зізнався, що вартість подорожі близько кількох тисяч доларів.

Компанія SpaceX пообіцяла назвати ім'я першого туриста, який облетить навколо Місяця, повернеться на Землю. Як написав підприємець у своєму Twitter, ним став 42-річний японець Юсаку Маедзава.

Варто нагадати, що до мережі потрапили нові зображення надважкої ракети-носія BFR - SpaceX Big Falcon Rocket. Їх опублікував у Twitter глава SpaceX Ілон Маск.

На нових фотографіях видно, що конструкція ракети-носія зазнала деяких змін: в носовій частині з'явилися рухливі кореневі напливи, подібні деякими авіаційним рішенням.

Нагадаємо, Третя світова не залишила людству шансів.

Як повідомляв Знай.uа неймовірний Всесвіт: переглянувши це відео, ви опинитеся в космосі.

Знай.uа писав, гігантська Нібіру мчить до Землі з шаленою швидкістю: вчені сказали, коли кінець.