Є такі овочі, які в ранньому вигляді містять велику кількість нітратів. Саме тому варто обмежити вживання таких продуктів у сирому вигляді.
Про це розповіла гастрономічний експерт Ніна Кільдій.
Тести на нітрати виявили, що великі проблеми були з вмістом нітратів у редисці. При нормі 1500 мг на кілограм, показник нітратів досягав 2000-2300.
Фахівець радить не їсти буряк і моркву в сирому вигляді. Вона рекомендує відварювати овоч і не використовувати відвар, так як нітрати добре розчиняються у воді. Ніна Кільдій застерігає не їсти моркву в сирому вигляді і взагалі не захоплюватися її вживанням.
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
До речі, в раціоні кожної людини обов'язково повинні бути свіжі фрукти й овочі, кисломолочні продукти, останні можуть ефективно зміцнити судини.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через високі цін нам доводиться економити і відмовляти собі багато в чому. І часто ми економимо на продуктах харчування, вибираючи продукти дешевші, не замислюючись про їх якість. Дієтологи розповіли, на яких продуктах ні в якому разі не варто економити.
Не варто економити і купувати дешеві десерти і випічку. Ви ризикуєте отримати неякісний продукт з великим вмістом шкідливого маргарину, замінників цукру та інше. Такими ласощами можна і отруїтися.
Оскільки какао-боби та какао-масло досить дорогі, тому і шоколад не може бути дешевим. Низька ціна говорить про те. Що цей шоколад не справжній і в ньому багато жирів-замінників.
Думка про те, що поголовно всі напівфабрикати шкідливі - повна брехня. Просто варто звертати увагу на ціну і склад, а ще на виробника. Адже, якщо кілограм пельменів коштує менше, ніж навіть половина кілограма м'яса, то хіба там може бути м'ясо?
Як повідомляв портал "Знай.uа" як тільки в Україні обвалилися ціни на огірки, на оптових ринках країни з'явилися перші партії кавунів і динь з Херсона. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками "Інфо-Шувар". На оптовому ринку "Шувар" херсонські кавуни продають за 13-15 грн/кг. На тиждень раніше в цьому році на "Шуварі" з'явилися перші дині за ціною 30-35 грн/кг. В той же час, кавуни e Херсонській області майже на 50% дешевше – 7-8 грн/кг, а диня – в середньому 25 грн/кг.