Патрульна поліція Львова попереджає комунальників про заборону викидати сніг на проїжджу частину. Поліція наголошує, що це може привести до ДТП.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі патрульної поліції Львова, дії комунальників підпадають під статтю "Пошкодження автомобільних доріг, вулиць". Санкція статті передбачає штраф у розмірі 340 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, а також накладення штрафу на посадових осіб, відповідальних за утримання доріг та вулиць.

Наразі правоохоронці ще не склали жодного протоколу про адміністративні правопорушення і проводять з комунальниками профілактичні бесіди. У разі, якщо працівники комунальних підприємств і надалі під час прибирання тротуарів кидатимуть сніг на дороги, поліцейські складатимуть протоколи та передаватимуть їх до суду.

Разом з тим, у відділі благоустрою Львівської міськради повідомили, що в кожному районі міста визначені місця, куди комунальники мають звозити сніг. Зокрема, у центрі Львова це площа біля пам'ятника Адаму Міцкевичу, де знаходиться каналізаційний колектор.

У відділі благоустрою також стверджують, що працівники шляхо-ремонтних підприємств, які прибирають вулиці, попереджені про заборону скидати сніг на проїжджу частину. Натомість там не виключають, що сніг на дороги можуть кидати співробітники комунальних підприємств, які прибирають прибудинкову територію. До таких порушників будуть застосовувати штрафи.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Читайте також: В'їзд до Києва перекрили через негоду

До речі, починаючи з цього року районні державні адміністрації Львівщини слідкуватимуть за роботою техніки, яка прибирає та обслуговує автомобільні дороги, в онлайн-режимі.