У Сумській області правоохоронці викрили діяльність конвертаційного центру, організатори якого підозрюються у привласненні 27 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Оперативники обласного Управління протидії злочинності у сфері економіки затримали в одному з банків двох кур'єрів конвертцентру в той момент, коли вони зняли готівку в сумі 445 тисяч гривень із розрахункового рахунку одного з фіктивних підприємств.

Крім того, при обшуках правоохоронці вилучили чекові книжки та грошові чеки про зняття готівки на суму понад два мільйони гривень, а також дві печатки фіктивних підприємств, банківські картки, чорнові записи, флеш-накопичувачі з інформацією, які підтверджують злочинну діяльність організаторів "конверта".

Читайте також: Стрілянина у центрі Києва: СБУ спіймала кур'єрів із грошима для виборів (фото)

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "фіктивне підприємництво" Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Раніше у Полтавській області викрили та припинили діяльність конвертаційного центру, члени якого здійснювали незаконну діяльність на території Полтави та області. Правоохоронці затримали трьох осіб. У них вилучили підробленні документи, печатки фіктивних підприємств та майже 70 тис. гривень.