В Одесі затримали керівників місцевих осередків "Правого сектору" та Автомайдану.

В соціальній мережі про це повідомив нардеп Ігор Мосійчук. "Зараз ментами затримано лідера "Правого сектора" м. Одеси Сергія Стерненка і голову одеського "Автомайдана" Євгена Резвушкіна. В їхніх помешканнях проводять обшук. За останньою інформацією, затриманих везуть в Приморський районний суд Одеси для обрання запобіжного заходу", - написав Мосійчук.

Керівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка викрали невідомі. До нього в квартиру увірвалися озброєні чоловіки в масках. Про це "Знай" розповіла речник місцевого осередку Варвара Чорноіваненко.

"Це були люди без розпізнавальних знаків. В масках, із щитами та зброєю. Вони не представилися. Адвоката та друзів Сергія не пустили до квартири. Понятих теж не пустили, можливо привели своїх людей. Тому ми вважаємо, що на нашого керівника чиниться тиск", - уточнює Чорноіваненко.

Вона додає, що десять чоловіків у бронежилетах вивели Стерненка з квартири. Спочатку возили містом, а потім завели в будівлю УБОЗу на вул. Осипова в Одесі.

Популярні новини зараз

21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші

Показати ще

"Його позбавили права юридичного захисту. Тому ми зараз не виключаємо, що проти нього будуть фальсифікувати справи", - уточнює речниця.

В одеській міліції "Знай" сказали, що справу розслідують за фактом нападу на народного депутата України та його викрадення.

Читайте також: В Одесі обшукують квартиру керівника "Правого сектору"

"Подія мала місце в селищі Фонтанка Комінтернівського району. У ході досудового розслідування встановлено, що близько автозаправної станції група осіб із застосуванням фізичного насильства і травматичної зброї, викрала нардепа. Його перевезли до Одеси, де вимагали відмовитися від своїх депутатських повноважень", - кажуть в міліції.

Нібито, народного обранця утримували в підвальному приміщенні, де завдавали йому тілесних ушкоджень. Крім цього, нападники обшукали речі та одяг депутата, відкрито заволоділи його банківською карткою, дозвільним документом на носіння травматичного пістолета "Форд-12", двома сім-картками мобільних операторів, забрали 300 гривень.

В міліції підозрюють двох жителів Одеської області віком 22 та 36 років, старший з яких раніше був судимий. Обидва вони - представники однієї з громадських організацій.

На теперішній час за рішенням Приморського районного суду м. Одеси зловмисники затримані для повідомлення про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

В "Правому секторі" припускають, що йдеться про депутата райради Сергія Щербича.

"Цей чоловік не є нардепом, а депутат райради. Він причетний до рейдерських захоплень землі. А під час подій на Майдані, організовував "тітушок". Знаємо, що він нещодавно поскаржився до правоохоронних органів на "Правий сектор". Ще вирішили, що таким чином напередодні виборів хоче привернути до себе увагу. Тому затримання нашого керівника вважаємо політичною розправою. Сергій Стерненко дуже молодий, але робить в місті багато справ. Ми постійно боремося із незаконною забудовою, ловимо сепаратистів, постійно допомагаємо містянам, проводимо спільні заходи із управлінням освіти. "ПС" має в Одесі велику підтримку, а за Сергієм тягнеться молодь, бо він є прикладом до наслідування. Погрози в його адресу були постійні, і з боку влади в тому числі", - уточнює Варвара.