Порушення правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних робіт на одному з верхніх поверхів у одеській багатоповерхівці стало ймовірною причиною пожежі.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Відзначимо, пожежу в Одесі локалізовано о 17:40 та ліквідовано о 17:57. Під час гасіння пожежі постраждали двоє рятувальників.

Нагадаємо, 29 серпня о 13:10 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що по вул. Гагарінське плато, 5/1 виникло загорання оздоблення зовнішніх стін 24-поверхового житлового будинку на верхніх поверхах з послідуючим розповсюдженням вогню по периметру будівлі. Пожежі присвоєно підвищений ранг виклику. На гасіння пожежі на площі орієнтовно 1000 кв. м задіяно 20 одиниць основної та спеціальної техніки, 80 чоловік особового складу.

Читайте також: На Закарпатті горіла деревообробна фабрика

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Задіяти більшу кількість сил та засобів було неможливо через обмеженість прибудинкової території. Розповсюдження пожежі такої складності спричинила невідповідність будівлі державним архітектурно-будівельним нормам (відсутність пожежних гідрантів і систем пожежної сигналізації та пожежогасіння). Через відсутність внутрішнього протипожежного водопостачання виникли проблеми під час ліквідації пожежі, а саме - пожежні рукава не витримували тиск та пошкоджувались. Організовано підвіз води в зв'язку з її нестачею біля місця пожежі.

Суттєво ускладнила гасіння пожежі відсутність на озброєнні аварійно-рятувальних підрозділів регіону пожежних драбин відповідної висоти (понад 50 м).