У Львівському Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького стартувала акція "Подаруй дерево парку". Відтепер всі охочі зможуть посадити у парку власне дерево та в такий спосіб відзначити важливі моменти свого життя - день народження, шлюб, народження дитини або іншої важливої події.

Перше дерево вже було висаджене минулого тижня. Наступна посадка запланована на ці вихідні.

"Матеріальні речі цінні, але не зрівняються з живою рослиною, яка разом з тобою зростає і вічно нагадуватиме про ті приємні емоції, які у неї закладені. Я дуже рада, що такий чудовий проект почався з мого деревця", - розповіла адміністраторка парку Христина Пархуць.

Як розповіла ZAXID.NET спеціаліст з озеленення Парку культури Оксана Палій, наразі для посадки парк пропонує два види дерев: це слива розлога Піссарді та сакура. Вартість саджанця, іменної таблички та сертифікату коливається у межах 350-500 гривень, залежно від виду дерева.

Читайте також: Презентація першої "зеленої" зупинки у Львові (фото)

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Місця для висадження дерев та види визначали спеціалісти з ландшафтного дизайну. Як пояснила Христина Пархуць, для подарованих дерев у парку виділили кілька локацій. Це місця, де потрібно досадити дерева, щоб створити затінок чи зробити місце більше привабливим, або зони, де аварійні дерева чи хворі були зрізані, і їх потрібно замінити.

У Парку культури планують, що з весни проект розшириться. Тож згодом львів'яни матимуть можливість висадити іменні кущі, облаштувати квітники чи встановити лавочку.