Міністерство соціальної політики України виділило 300 мільйонів гривень на забезпечення житлом сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Про це заявив на прес-конференції 11 вересня заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко - передає "Інтерфакс".

Також він пообіцяв, що сім'ям постраждалих учасників АТО виділять земельні ділянки на безоплатній основі.

"Забезпечення земельними ділянками буде здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів. При безкоштовному забезпеченні ділянками, місцева територіальна влада повинна розуміти, що відповідальність і оплату вартості оформлення технічної документації на ділянки, вони повинні брати на себе", - сказав Шевченко.

Читайте також: Порошенка просять надати громадянство іноземним бійцям АТО

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Крім того, за словами Шевченка, учасники АТО та їх сім'ї можуть розраховувати на інші соціальні пільги, зокрема, безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Нагадаємо, що в травні цього року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на придбання житла для військовослужбовців-учасників АТО і членів сімей загиблих на сході України силовиків буде виділено 1 млрд. грн.

Згодом Кабмін виділив Мінсоцполітики 300 млн. грн субвенцій на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів I-II груп. Шевченко в липні заявив, що на ці кошти планується придбати "близько 704-723 квартир".