Влада Сполучених Штатів ухвалила рішення, згідно з яким три швейцарських банки заплатять штрафи на суму близько трьох мільйонів доларів. Фінансові установи задіяні у фінансових махінаціях, повідомляє агентство ТАСС із посиланням на Міністерство юстиції США.

Як зазначають у агентстві, Mercantil Bank, Banque Cantonale Neuchteloise та Nidwaldner Kantonalbank створювали фіктивні рахунки, які допомагали приховувати дані їх власників.

"Mercantil Bank заплатить 1,172 мільйони доларів, Banque Cantonale Neuchteloise - 1,123 мільйони доларів і Nidwaldner Kantonalbank - 856 тисяч доларів" - повідомляє Міністерство юстиції США.

Банки визнали провину. Вони допомагали американцям створювати фіктивні компанії без реальних даних про власників. Всі операції з цих карток проводились за допомогою секретних команд клієнтів.

У 2013 Вашингтон запустив програму, за якою допускаються позасудові домовленості з банками Швейцарії, які звинувачуються у податкових порушеннях. Якщо вони визнають свою провин, США звільняє їх від судових переслідувань.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Це стосується лише тих установ, які не знаходяться під слідством. Цією програмою скористувалися вже близько 20 швейцарських банків.

Читайте також: ArcelorMittal збирається інвестувати в Україну $1,2 млрд

Сума штрафів може сягати до половини вартості активів банків. Умови програми достатньо суворі, й деякі установи вже відмовились від участі. Але до кінця цього року США має остаточно домовитись зі всіма банками Швейцарії.