Листи мексиканської художниці Фріди Кало до її коханця Хосе Бартолі "пустять з молотка" на аукціоні Doyle.

Про це повідомляє The Guardian.

"Листи художниці, написані в Каталонії, описуються як "сповнені неприборканої чуттєвості і, водночас, як картини Кало, надзвичайно прямі і фізіологічні", - цитує видання біографа Хейден Ерреру.

Читайте також: Жадан презентує книгу "Життя Марії" у 33 містах

Багато з цих листів були написані, коли Фріда одужувала у своєму будинку у Мексиці після операції на хребті, зробленій у Нью-Йорку.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Роман з Бартолі виник у художниці, коли вона була заміжня за живописцем Дієго Ріверо. Кало був 39 коли вона зустріла Хосе в Нью-Йорку. Він був каталонським художником, який воював у громадянській війні в Іспанії, а потім втік із концентраційного табору.

В одному з цих листів, датованому 29 серпня 1946, Кало пише: "Минулої ночі я відчувала, ніби безліч крил пестять мене всю, як якщо б на кінчиках твоїх пальців були губи, які цілують мою шкіру".

Біограф Кало Хейден Еррера виявила 25 раніше невідомих листів в архіві Бартолі, який помер в 1995 році. Вона вважає, що Бартолі щиро любив Кало. Але помітно, що в них склалась пристрасна дружба за листуванням.

Ранні листи виказують її прагнення приєднатись до нього у Парижі. Але в одному з них вона пише, що розуміє: вони ніколи не будуть гуляти разом коло Сени.

Передбачається, що колекція принесе до 120 тисяч доларів.