Батальйон "Азов" відзвітував про наступ українських військових під Маріуполем. В той же час Семен Семенченко каже про продовження оточення та блокування доріг навколо Дебальцеве, а Геннадій Москаль каже про блокування населених пунктів Чорнухіне і Троїцьке у Луганській області. Почався потужний обстріл Краматорську.

"Сили АТО перейшли у наступ на ворога в напрямку Новоазовська. Полк особливого призначення Нацгвардії "Азов" пройшов Широкіне, звільнив Павлополь і Комінтернове. Наразі, наші воїни ведуть жорсткі бої за Саханку та Октябрь. Підрозділи Нацгвардії продовжують наступ на позиції бойовиків", - написав у своєму Фейсбуці радник міністра МВС Зорян Шкіряк.

Інформацію про наступ підтвердили також у СНБО: "підрозділи Нацгвардії прорвали оборону противника і перейшли у наступ". У Азові також повідомили про збиття російського штурмовика СУ-25, якій впав поблизу Куйбишево.

Більш складною залишається ситуація навколо Дебальцево. Семен Семенченко з батальйону "Донбас" повідомив про перекриття ще двох важливих доріг навколо Дебальцеве - на Артемівськ та Луганське.

Проте, прес-служба Міністерства оборони відзвітувала "контроль збройними силами України населеного пункта Дебальцеве" та розблокування дороги між Дебальцево та Артемівськом.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Дороги заміновані фугасами. Ніяких деблокувань доріг не відбувалося. Частина батальйону Донбас перебувати на передовій в цьому районі, тому за свої слова відповідаю", – заявив Семенченко.

Місцеві мешканці публікують у соціальних мережах фотографії ракети "Ураган: "У місті лунають потужні вибухи, горить аеропорт, місцеві у паніці розбігаються по домівках. Стріляли по аеропорту, потрапили у центр міста. Чутно сирени швидких", - повідомив Твітер-акаунт "Краматорськ".

Повідомляється про одного загиблого та 6 поранених, ця інформація наразі перевіряється. Зв'язку з містом немає.

Прес-центр АТО повідомляє, що орієнтовно о 12.30, по летовищу м. Краматорська, терористами було нанесено вогневий удар з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". За попередніми даними, вогонь вівся із використанням снарядів "Торнадо", з району населеного пункту Горлівка. Снаряди потрапили по летовищу, а також по приватному сектору на околицях міста Краматорська. Варто зазначити, що боєприпаси "Торнадо" знаходяться на озброєнні ЗС Російської Федерації. Маштаби руйнувань та втрати уточнюються."