У Національному банку України планують, що українці будуть й надалі відмовлятися від заощаджень в іноземній валюті - в доларах і євро.

Про це повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу Сергій Ніколайчук в ефірі "Радио Вести". Головний банківський регулятор, за його словами, сподівається, що населення буде не накопичувати, а здавати валюту.

"Якщо в минулому році чистий продаж населенням валюти склав $2,5 млрд, то цього року ми закладаємо більш консервативні оцінки", - пояснив керівник департаменту.

Ніколайчук додав, що на початку 2017 року спостерігається тенденція з дедоларизації. Протягом перших місяців українці продали на 139,4 мільйона доларів більше, ніж купили.

За підсумками 2016 року населення продало валюти на 2,48 мільярда більше, у порівнянні з обсягами покупки. За минулий рік населення позбулося 3,22 мільярда доларів. У той же час показники покупки склали 747 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на розгляд Верховної Ради внесли законопроект, який пропонує автоматичне блокування банківських рахунків одразу після прийняття судового рішення.