Більшість соціальних пільг, які отримують українці, найближчим часом переглянуть. Зокрема, в планах Кабміну – монетизація субсидій для населення.

Про це повідомляє Ukr.media.

Згідно проекту, який готують парламентарі, скасують пільги на проїзд у громадському транспорті, а комуналку доведеться сплачувати у повному об'ємі. Щоб зрівняти витрати громадян, їм будуть виплачувати щомісяця певну суму, яку можна буде розподіти на власний розсуд.

Втім, таким нововведенням не задоволені пенсіонери, які звикли економити на поїздках та розраховуватися по платіжкам за звичною схемою.

Одна із противників монетизації, Марія Стасюк розповіла, що більшість людей просто не розуміють, як будуть діяти знижки, і чи залишать їх взагалі.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

"Їздимо безкоштовно у метро, а скоро скажуть – грошей немає, і сума, яку виділяли раніше із бюджету, зникне", - припускає вона.

Радіють змінам хіба що водії громадського транспорту – їм потрібно заправляти автобуси, витрачатися на ремонт,тому не приховують: возити пільговиків це не вигідна справа.

У Мінсоцполітики стверджують, що всім охочим отримати такі виплати слід подати заяву та оформити банківську карту.

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги Віталія Музиченка, перераховані кошти за рахунок монетизації можна буде використати на оплату комунальних послуг, купівлю твердого палива, проїзд, а також капітальний ремонт у приміщенні.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ресурсів Пенсійного фонду не вистачить на виплати всіх українцям.