В атмосфері Землі щороку згорають тисячі метеоритів і астероїдів, які проносяться крізь Сонячну систему. Цьому природному явищу, яке дивує нас своєю таємничістю і красою, люди дали романтичну назву "зоряний дощ".

Вчені вирішили «подивитись» на цю подію з космосу і представили інтерактивну карту руху метеоритів.

Таку своєрідну візуалізацію створив інженер Йен Вебстер, використовуючи дані з декількох джерел: камер відеоспостереження на МКС від NASA і від Інституту SETI.

Інтерактивна карта дозволяє користувачам переглядати траєкторію метеоритного потоку в Сонячній системі і спостерігати, як деякі космічні «брили» ухиляються від Землі.

Вебстер представив 12 різних метеорних потоків, які проходять через систему протягом року, починаючи з квітневих Лірид і закінчуючи грудневими Урсидами. Завдяки цій карті можна роздивитися кожен «метеоритний дощ» окремо в усіх подробицях, під Сонцем і над ним, ближче до Землі або до Плутона.

До слова, найближчий метеорний потік Лірід можна буде спостерігати з 16 по 25 квітня, а його максимум припаде на 22 квітня. Астрономи очікують до 15 метеорів на годину.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, очевидці зафільмували величезний метеорит, який освітив небо відразу над кількома американськими штатами.