Скільки б коштувала Великобританія, якщо б її виставили на продаж? Статистики Об'єднаного Королівства порахували скільки коштувала б держава і скільки грошей одержав би кожен громадянин у разі продажу, пише ТСН.

У підсумку вийшла вражаюча сума - трохи більше 8 трильйонів фунтів. Стільки б коштувала вся країна і все що розташоване на її території. Така сума була розрахована фахівцями в Національному бюро статистики Великобританії (НБС).

Оцінка включає в себе загальну вартість всіх будинків, будівель, авто, мостів, доріг, акцій та грошей в банках, які розташовані на території Великобританії, включно з майном та статками королівської родини.

Крім того, якби країну вирішили продати - то кожному громадянину Великобританії виплатили б по 125 тисяч фунтів.

Якби Британію продали, то НБС вже навіть встиг порахувати, що можна б було купити, за ці 8 трильйонів фунтів. Наприклад, вартість країни – це близько 5 тисяч суперяхт "Екліпс" Романа Абрамовича, за її оціночної вартості в 1,5 млрд фунтів, або 36 млн елітних автомобілів "Роллс-Ройсів" ціною в 220 тисяч фунтів.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Читайте також: ВСУ отримає від Великобританії обладнання на мільйон фунтів

До речі, в цьому році підрахували статки британської монаршої родини. Виявилось, що вартість майна, формально довіреної королеві Єлизаветі II та її родичам, злетіла до рекордного рівня і становить майже 35 млрд доларів.