В Україна визначили найпопулярніші книжки.

Як повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення, журі визначили переможців всеукраїнського конкурсу "Краща книга України" поточного року.

Переможці отримають свої призи під час виставки "Міжнародні контракти", яка відбудеться 10 грудня 2015 року об 11. 00 в "Українському домі".

Найпрестижнішу нагороду отримав Богдан Горинь зі своєї книжкою, виконаною у стилі колажу, "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут".

Вона про життя та творчу діяльність вітчизняної художниці, яка намалювала ілюстрації до майже 60 творів українських письменників. Її роботи тиражувалися накладом понад шість мільйонів екземплярів.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Тобто кожна четверта українська дитяча книжка з початку 60-х до 90-х років минулого століття вийшла з ілюстраціями Софії Караффа-Корбут", – наголошує відомство.

Іншу, не менш престижну премію, отримав український поет Сергій Жадан. Його книга "Біг Мак. Перезавантаження" перемогла у номінації "Бестселлер".

Вона стала хітом продаж у книгарнях та на книжкових фестивалях.

Серед інших авторів-переможців в різних номінаціях – Ігор Сікорський, Наталія Лещенко, Руслан Павлюк, Іван Корсак.

Читайте також: Сергій Жадан отримав престижну премію в Польщі

Нагадаємо, що Сергій Жадан восени виступав з концертам на прифронтових територіях на Сході країни. Він підтримував героїв АТО. 21 грудня він влаштовує творчий вечір у Харкові.