Вчора, 27 жовтня, у львівському парку імені Івана Франка запрацював ярмарок товаровиробників Харкова, на якому презентували першу жувальну гумку українського виробництва.

Про це пише РБК-Україна.

"На виставці представили продукцію 26 підприємств. Відвідати ярмарок та придбати товари можна щодня, з 27 жовтня до 9 листопада", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У "ЛНР" провозять українські продукти через Росію (документи)

Гумка "Бульба-Гум" поки що продається лише із м'ятним та полуничним смаком. Компанія-виробник обіцяє, що скоро з'явиться декілька інших смаків, які наразі у розробці.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Пачка українських жуйок має вигляд блістерної упаковки на 10 подушечок, яка вкладена в додаткову картонну обгортку. В онлайн-магазині компанії жуйку можна буде придбати за 8,99 грн.

Виробники зізнались, що ідея створення такого продукту прийшла після окупації Криму і початку війни на Сході, коли вони, як і багато людей по всій Україні, стали більше звертати увагу на країну-виробника продукції.

Придбати гумку, яка не імпортується із території Російської Федерації - все ще або досить дорого, або недоступно у більшості магазинах.

На ярмарок, який працюватиме протягом двох тижнів, приїдуть 63 учасники. Вперше він відбувся ще у 2005 році, а з 2008 року став уже щорічним.