Нездорове харчування є найпоширенішою у світі причиною ранньої смерті.
Це з`ясували американські вчені з інституту Health Metrics and Evaluation назвали, пише The Independent, повідомляє УНІАН.
Нездорове харчування має більший негативний вплив на організм людини, ніж вживання алкоголю і тютюну, констатують експерти. Воно призводить до нестабільної роботи організму, появи численних захворювань, серед яких хвороби серця, інсульт, діабет та інші хронічні недуги.
Споживанням у малій кількісті фруктів, овочів, горіхів і круп за підвищеного споживання червоного м'яса, солі та безалкогольних солодких напоїв – так характеризують неправильне харчування експерти.
Читайте також: Робочий день краще починати о 10 ранку - сомнологи
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Як показали дослідження, однакові фактори ризику мають різний вплив на смертність у різних країнах. Приміром, у країнах Південно-Східної Азії та Індії люди частіше помирають від поганої екології, в той час, як в країнах з високим рівнем доходів однією з головних причин смерті є куріння. У Латинській Америці та на Близькому Сході головним ризиком для здоров'я вважається ожиріння. У країнах Африки вчені називають відразу кілька основних факторів, що призводять до ранньої смерті: недоїдання, брудна вода, незахищений секс та вживання алкоголю.