Німецька енергетична корпорація E.ON продала компанії DEA свій підрозділ з видобутку нафти і газу в норвезькій частині Північного моря за 1,4 мільярда євро.

Про це пише Deutsche Welle.

"З 2015 року, компанія, що купила підрозділ, належить LetterOne. Вона зареєстрована у Люксембурзі, а створив її власник "Альфа-груп" Михайло Фрідман. Операцію мають ще схвалити антимонопольні органи Норвегії та Євросоюзу", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: "За два місяці долар в обмінниках подорожчає до 25 гривень"

E.ON сподівається, що угода допоможе концерну реалізувати нову стратегію розвитку, заявив член правління Міхаель Зен.

Популярні новини зараз

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

За його словами члена правління Міхаель Зена, E.ON сподівається таким чином реалізувати нову стратегію розвитку. Компанія вивчає наразі можливість продажу підрозділу, що видобуває нафту і газ в британській частині Північного моря.

Компанія планує повністю сконцентруватись на альтернативній енергетиці, експлуатації енергомереж та послугах у даній сфері.

Завдяки угоді DEA може збільшити в Норвегії щоденний видобуток вуглеводнів майже вдвічі - до 75 тисяч барелів нафтового еквівалента.

Компанія займається геологорозвідкою та видобутком газу і нафти в багатьох країнах світу: в Єгипті, Данії, Великобританії, Алжирі, Туркменістані.

За даними неназваних джерел, суму операції оцінюється в $ 1,2 млрд.

E.ON володіє 28,1% в нафтогазоконденсатному родовищі Skarv в Норвезькому морі, імовірною потужністю - 165 тисяч барелів нафти на добу.

У родовищі Njord під управлінням Statoil, E.ON володіє 30%, а у родовищі Hyme - 17,5%.