На вітчизняних порталах працевлаштування все частіше з'являються резюме від людей, що служили в АТО, повідомляють спеціалісти кадрового порталу HeadHunter Україна. За останні півроку на їхньому сайті було розміщено близько 200 таких резюме.

"Значна частина з тих, хто зараз шукає роботу, спочатку повернулась на своє попереднє місце роботи, а вже потім стала шукати нових кар'єрних перспектив. Найчастіше демобілізовані бійці шукають роботу в сфері продаж, водіями та охоронцями", - говорить "Знай" Руслана Березовська із кадрового порталу HeadHunter Україна.

Читайте також Місцева влада зібрала удвічі більше податків на нерухомість, ніж запланувала

Резюме тих, хто був мобілізований, є у всіх проф. сферах – банківські працівники, керівники найвищого рівня, в тому числі міжнародних компаній, програмісти та багато інших. Вік таких пошукачів від 20 до 50 років.

"Щодо самих роботодавців, то за даними опитування, переважна більшість компаній готова брати на роботу демобілізованих бійців, що брали участь в АТО, однак спеціальні проекти по їх працевлаштуванню пропонують лише 2% компаній. Таким чином, вакансій саме для демобілізований дуже мало. Наприклад, волонтер соціального проекту (на безоплатній основі), керівник інвестиційного проекту, архітектор".

Популярні новини зараз

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

"Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись

Показати ще