З'явилися деталі працевлаштування колишніх детективів НАБУ, котрі роками розслідували корупцію в "Укрзалізниці". Як би це не звучало дивно, після звільнення з НАБУ вони влаштувалися на роботу до "Укрзалізниці". Один із трійки став власником акцій компаній, за якими бюро вело перевірку.

Про це стало відомо завдяки інформації від юриста Богдана Устименка.

Укрзалізниця

Цих героїв на варті корупції звуть Тарас Лікунов, Богдан Бровко та Олександр Риковцев. Працювала трійця в НАБУ з 2015 року, де дослужилися до керівника відділу детективів, його заступника та старшого детектива.

Устименко зазначає, що з бюро вони звільнилися один за одним протягом дев'яти місяців і вже невдовзі влаштувалися працювати в УЗ. Причому з різницею у кілька днів, хоча згідно із законом термін становить не менше року.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Показати ще

Детективи НАБУ. Фото: Youtube

При цьому, стверджує юрист, Лікунов особисто сприяв, щоб екс-заступнику голови УЗ безпеки Олександру Шевченку колеги-детективи вручили підозру. Після цього Шевченка звільнили, а Лікунов обійняв його посаду.

Крім того, у декларації у Риковцева раптово з'явилася криптовалюта на суму близько $870 тис., а також нерухомість. Водночас його тестя призначили на керівну посаду в одеській філії "Укрзалізниці".

Лікунов же отримав у власність акції найбільших компаній, таких як Ferrexpo та "Миронівський хлібопродукт" (МХП), щодо яких НАБУ також розслідувало кримінальні справи.

Нагадаємо, Сакварелідзе про злив даних із НАБУ: "Процесуально не бачу обґрунтованих претензій до Углави".

Раніше повідомлялося, звідки ці помешкання? НАБУ та САП, перед призначенням Чернишова до Кабміну, провели гучні обшуки.

Також, "Кілерська інфокампанія": військовий оцінив ситуацію із усуненням заступника директора НАБУ Гізо Углави.