За стінами Верховної Ради ховається Валерій Гнатенко, політик, який привернув нашу увагу своєю нестандартною біографією та дивною політичною кар'єрою. 2024 року він сидить у кріслі депутата України, хоча ще 2014 року тиснув руку сепаратистам.

Валерій Гнатенко розпочав свій шлях у світі політики у 1996 році, коли вступив на службу до податкової міліції у містах Дружківка та Костянтинівка, повідомляє джерело.

Валерій Гнатенко / фото: Парламент.ua

За 10 років служби він стрімко просувався кар'єрними сходами, ставши начальником Краматорського відділу податкової міліції.

З 2006 до 2015 року Гнатенко триразово обирався міським головою Дружківки, представляючи інтереси "Партії регіонів". Він також був помічником депутата Верховної Ради VI скликання Андрія Орлова та депутата V скликання Тараса Чорновола на громадських засадах.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Валерій Гнатенко / фото: скріншот відео Facebook

У процесі свого часу у Дружківці, Гнатенко збудував два "палаці", як їх називають місцеві жителі. Перший, побудований у 2008 році, був розташований на місці колишнього тубдиспансеру, а другий, що з'явився в 2013 році, був триповерховим будинком із зимовим садом і басейном.

Валерій Гнатенко / фото: скріншот Facebook

2014 року Валерій Гнатенко вийшов на проросійську позицію, підтримуючи терористів ДНР та піднімаючи російський прапор на захопленій території. Втім, відкрита кримінальна справа у СБУ так і не призвела до результатів, і Гнатенко продовжує свою політичну кар'єру.

Наразі він є депутатом Верховної Ради IX скликання від партії "Опозиційна платформа – За життя".

Його ім'я також фігурує у списку "Миротворець", що викликає додаткові питання про його роль та зв'язки.

Нагадаємо, Н АБУ взялося за старі "подвиги" Романа Насірова: 76 квартир уже під арештом

Раніше ми писали про те, що це вже біполярка? Бойко та Тищенко рішуче проти мобілізації, але одноголосно голосували "за"