На початку січня глава Національного банку України Андрій Пишний був проголошений найкращим банкіром року британським фінансовим виданням The Banker. Ця нагорода, хоч і визнання найвищою мірою, викликала неоднозначні реакції у світлі поточних подій.

Як повідомляють у НБУ, Пишний отримав це звання за збереження економічної стабільності України, незважаючи на воєнні дії усередині країни.

Однак, сума отримання цього ступеня значно зростала з кожним роком – цього року нагорода Пишному коштувала $450 000, тоді як роком раніше це було $300 000. Цією інформацією поділилися в Daily London Reporter.

"Ну до чого ці заслуги, якщо вони купуються? Їх продаж їх і знецінює, якщо це така відкрита інфа", – написав хтось у коментарях до новини.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Незважаючи на цю значну суму, яка могла б бути вкладена, наприклад, на підтримку української армії, Пишний продовжує облаштовувати свій кабінет кубками, вже визнаним і в інших фінансових рейтингах.

Андрій Пишний

До речі, першу нагороду від цього ж журналу він отримав минулого року.

За керівництвом Пишним Ощадбанку, фінансовий стан банку плавав від прибутків до збитків, і назад, а докапіталізація з державного бюджету склала 33,7 млрд. гривень.

При цьому багато людей, які працювали в "Ощадбанку" при поточному розділі, вже не раз у соціальних мережах ділилися своїм досвідом роботи:

Андрій Пишний / фото: Facebook

"Працювала в Ощадбанку при керівництві Пишного. Знаю як воно зсередини. Самі працівники купують лотарейки, щоб план виконати, а за виконання плану премія керівництву, а не працівникам. Один одному перекази шлють, із зарплати збирали на гуманітарку допомогу (а ЗМІ писали, що банк виділяє кошти і дякували керівника). Цирк ще той був."

Таким чином, питання оцінки досягнень Пишного стало предметом широкого обговорення: чи важливіші його нагороди та статус, ніж реальні результати його керівництва в умовах складної економічної та політичної обстановки в Україні?

Нагадаємо, " Це дно...": український астролог озвучив тривожний прогноз на закінчення війни

Раніше ми писали про те, що у українці обрали найсексуальнішого актора: "Харизма - належного розміру"