Серед громадян, яким хочуть присвоїти звання "Почесний громадянин Харківської області" опинився Олег Каратуманов - депутат від "Блоку Кернеса", колишній член партії регіонів та фракції "Опозиційний блок".

Але найцікавіше те, що минулого року його позбавили такого звання. Про це розповіли в Newsroom.

Олег Каратуманов. Фото: скрін Телеграм-каналу

Депутат обласної ради Альберт Кононенко, який оскаржував присвоєння в суді, заявив, що цього разу в облраді використовують підроблені документи. Щорічна можуть присвоїти звання почесного громадянина лише 7 людям. Але разом з Каратумановим кількість зростає до 8.

"Рішення про присвоєння Каратуманову цього звання вже було визнане протиправним та скасоване Закарпатським адміністративним судом. Крім того, в засіданнях сесії, які проходять в онлайн-режимі, облрада може розглядати лише винятковий перелік питань. Питання про присвоєння почесного звання не входить до цього переліку та не може бути винесене на розгляд сесії в режимі відеоконференції. Про це також сказано в рішенні суду" - пояснив Кононенко.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Олег Каратуманов. Фото: Newsroom

Окрім цього, є всі підстави вважати, що документи були фальсифіковані. Начебто, документи Красноградської міської ради, яка начебто висунула кандидатуру Каратуманова, але в самому органі це не підтвердили.

Засідання, на якому розглядатимуть кандидатуру Каратуманова, заплановане вже на 20 лютого.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, скандал навколо "Укрнафти": як сотні мільйонів гривень могли потрапити до кишень Медведчука

Раніше портал Знай інформував, документи є, а м'ясо так і не доїхало: чиновниця ХОВА на початку війни привласнила 15 млн на гуманітарці

Також наш портал повідомляв, друга "патріота" Добкіна оголосили почесним громадянином: "Рік війни? Не чули"