Як пишуть «Факти», колишній голова Дніпропетровської облради і нині діючий її депутат Святослав Олійник, який більше року переховується у Словаччині і пише звідти прокремлівські пости, знову вирішив повернутися у велику політику.

«Людина, котра літала на ювілей Коломойського у компанії ексрегіонала Віталія Хомутинніка, а тепер сподівається через Хомутинніка «реінкарнуватися» у партії Сергія Притули. Адже ці двоє одружені з рідними сестрами, а відтак доводяться один одному родичами», - йдеться у публікації.

За свою політичну кар’єру Олійник, за даними видання, вже мав приналежність до БЮТ, партії «Україна майбутнього», проєкту Ігоря Коломойського «Відродження», партії «Удар» Віталія Кличка і опосередковано – до ОПЗЖ. А за співпрацю з Партією регіонів його свого часу виключали з Блоку Тимошенко.

«Святослав Олійник не лише бігав по партіях та шукав впливових покровителів. До колишнього депутата вже давно має інтерес НАБУ», - продовжують «Факти».

Як стверджують автори матеріалу, у період з 2014 по 2015 роки «близькість до фінансових потоків області дозволила Олійнику створити цілу систему з викачування грошей з держбюджету, яка до певного часу працювала, як годинник. Він був бенефіціаром цілого ряду компаній, які займаються будівництвом, комунальними послугами тощо».

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Намагання приховати своє відношення до численних активів як в Україні, так і за її межами викликало у НАБУ питання до Олійника.

«Основні пункти претензій Національного антикорбюро до Святослава Олійника полягають у брехні в декларації, ухиленні від сплати податків та безлічі корупційних скандалів», - пишуть «Факти».

Зокрема, мається на увазі не включення Олійником до декларації майна, записаного на його громадянську дружину Ірину Гуназу: «Але слідчим стало відомо, що вона має безліч земельних ділянок у Дніпропетровській та Київській областях, Дніпрі, домоволодіння у Дніпрі, нежитлові приміщення у Павлограді. Окремо варто згадати активи Олійника, записані на його дружину, у Словаччині».

СБУ, пишуть «Факти», теж має питання до Олійника. Він фігурує серед депутатів, які у 2010 році голосували за так звані «Харківські угоди».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що Святослав Олійник, який від початку російського вторгнення втік за кордон, розмістив у соцмережі пост із закликом припинити бойові дії і сісти за стіл домовлятися з Росією. При цьому, на його переконання, треба «врахувати її інтереси».