Колишній голова Дніпропетровської облради та чинний депутат цього органу Святослав Олійник, який втік за кордон із паспортом іншої держави та будує будинок у Словаччині, раніше був причетний до ще гучніших скандалів.

Одна з найбільш резонансних справ, до якої він був причетний, – це вибух у дніпровській багатоповерхівці, який у жовтні 2007 року забрав життя 23 людей. Нещасний випадок стався через недбалість «Дніпрогазу», але винні так і не були покарані за загибель людей, бо адвокати Олійника захищали «Дніпрогаз». Про те, як Олійник покривав винних, стало відомо з 40-хвилинного документального фільму, повідомляє Обозреватель та проект Grom.

«Користуючись широкими, у тому числі і родинними зв'язками в судах та прокуратурі області, С.Олійник та його компанія «СіДжіАй» власноручно вершили правосуддя, звільняючи від відповідальності злочинців», - пише Обозреватель.

На надзвичайну ситуацію всеукраїнського масштабу спочатку відреагували на найвищому рівні, проте постраждалі не дочекалися ні належної компенсації, ні справедливості.

«Адвокати Олійника захищали «Дніпрогаз» у судах, причому ведучи нечесну гру, просто затягуючи справи», - повідомляється в матеріалі проекту Grom.

Популярні новини зараз

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

2008 року Кабмін виставив «Дніпрогазу» позов на майже 94 млн грн, за які можна було придбати нове житло всім мешканцям злощасного будинку, виплатити компенсації пораненим та сім'ям загиблих. Суд першої інстанції підтвердив претензії Кабміну, однак у справу вступив адвокат «Дніпрогазу» Ярослав Гризодуб, який почав незліченними апеляціями та зволіканнями затягувати виплату коштів. Виявилося, що Гризодуб був штатним адвокатом вищезгаданого ТОВ «Агентство «СіДжіАй», що належав Варварі Олійник.

Керівною компанією «Дніпрогазу» було ТОВ «ГАЗЕКС-Україна», дочірня фірма російської компанії «ГАЗЕКС», про яку відомо, що її контролював союзник Путіна Віктор Вексельберг. З 2012 року компанія входить до групи РГК Дмитра Фірташа, щодо якого президент Володимир Зеленський запровадив санкції.

«Власне, Олійники захищали інтереси саме «ГАЗЕКС-Україна», під час чого Святослав Олійник став великим другом її директора Віталія Дем'янюка», - зазначається у публікації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник із початку повномасштабної війни втік з України до Словаччини, де вже зводить собі будинок. Перебуваючи у цій європейській країні, він заявив, що Україна має зупинити бойові дії та врахувати інтереси РФ.