Колишній депутат Київради Ірина Косіченко розповіла про рейдерське захоплення ЖК Park Avenue VIP в Голосіївському районі столиці.

Про це пише Політрада з посиланням пост жінки в Фейсбук.

«Відбувається якась класична схема, яку хочуть легалізувати руками власників нерухомості нашого комплексу, але не за згодою, а використовують всі можливі шахрайські механізми, оцінку яким повинні дати правоохоронні органи», - пише Косіченко.

За її словами, в грудні за допомогою реєстратора відбулася зміна власника через якийсь договір боргу, після цього почалося стрімке падіння якості послуг, а слідом за цим – псевдозбори без власників нерухомості ЖК.

Вона зазначає, що тоді мешканцям ЖК вдалося запобігти незаконному проведенню загальних зборів власників нерухомості комплексу, і навіть було порушено кримінальну справу за ст. 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство»).

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

«Але навіть наявність трьох кримінальних справ не зупинила цих людей від відкритої агресії і реалізації своїх намірів. Ці особи намагаються продовжити легалізацію свого рейдерського захоплення, шляхом переведення наших договорів обслуговування (і всього фонду оплати послуг) з керуючою комплексу ТОВ «Комфортна оселя» (ЄДРПОУ 35241463) на фіктивну компанію-клон ТОВ «Комфортна-оселя» (ЄДРПОУ 44025024) – компанія зі статутним капіталом в 1000 грн», - додала Косіченко.

Колишній депутат підкреслила, що сума платежів по комплексу складає понад 60 мільйонів на рік.

«Починаючи з 25 серпня, ми щодня переживаємо стрес і потрясіння. То озброєні люди на території, то крадіжки з балкона під наглядом охорони (послуги якої оплачуємо ми), шантаж і маніпуляції керівника компанії не включити нам тепло або вимкнути воду. Залишається уявити, що чекає далі нашу країну з такими ось керуючими компаніями та законом про можливість виселяти людей з їхніх квартир за несплату комуналки, який набрав чинності», - заявила вона.

Також киянка розповіла, що забудовник знає про цю ситуацію. Більш того, за її словами, це відбувається «з його благословення».

«Спершу вони захопили контроль над компанією, потім над нашими грошима, а тепер і зовсім вирішили отримати і контроль над нашим майном. Залякуючи мешканців озброєною охороною і шантажуючи відключенням тепла і гарячої води, змушують «легалізувати себе і свою компанію клон» Управителем комплексу з усіма повноваженнями власників. На фейковий зборах, які ніхто з нас, мешканців, не призначав, вони планують вибрати самі себе і погоджують тарифи!», - написала Косіченко.

Крім того, вона додала, що ремонтний фонд комплексу (понад 10 млн грн) було викрадено, а директор керуючої компанії власноруч подав всі клопотання і анулював компанії всі ліцензії.

Косіченко радить українцям берегти своє майно і бути уважними до договорів і деталей, щоб уникнути подібних ситуацій.