В ніч на 3 січня по військовій базі біля міжнародного аеропорту Багдада завдали три ракетного удару. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передає Politeka.

В результаті обстрілу сталися вибухи двох автомобілів. На даний момент повідомляється про вісім загиблих.

Як заявили в шиїтському формуванні "Аль-Хашд аш-Шааби", загинули п'ять членів організації, ще двоє - "гості, які прибули в багдадський аеропорт".

Наголошується, що загинув також глава спецпідрозділу "Кудс" іранського корпусу вартових Ісламської революції генерал Касим Сулеймані та керівник управління громадських зв'язків "Аль-Хашд аш-Шааби" Іраку Мухаммеда аль-Джабір.

Нафту підвищилася на 3% (до 68,88$ за барель) на інформації про знищення американським дроном іранського генерала Сулеймані по дорозі з багдадського аеропорту.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Всі чекають загострення на Близькому Сході.

США ракетним ударом за наказом президента Трампа знищила в аеропорту Багдада іранського генерала Сулеймані, командувача підрозділом "Кудс" Вартових ісламської революції. США вже заявили про свою причетність до ракетним ударам.

"За вказівкою президента, американські військові зробили рішучі оборонні дії... убивши Касіма Сулеймані, голову сил "Кудс" у складі Корпусу вартових Ісламської революції, яка визнана в США терористичною організацією", - йдеться в заяві.

У Пентагоні повідомили, що генерал Сулеймані "активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і по всьому регіону".

Нагадаємо, очевидці пожежі в одеському коледжі встигли зняти відео, від кадрів холоне кров.

Як повідомляв Знай. ua, вибух під час святкових заходів забрав п'ять життів.

Також Знай. ua писав, що відважний пасажир героїчним вчинком вразив на борту літака.