У Литві правоохоронці затримали колишнього голову правління ПАТ "Державної продовольчо-зернової корпорації України" Петра Вовчука, який вже кілька років перебуває у розшуку. Підозрюється, що він завдав Україні збитків у понад 60 мільйонів доларів. Про це йдеться на Facebook-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відзначається, протягом липня-жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації уклали кілька контактів, які передбачали продаж зерна за заниженими цінами в Саудівську Аравію. Щоправда, кошти за це зерно підприємство так і не отримало. Як наслідок - державна корпорація зазнала збитків на суму понад 60 млн доларів.

Петро Вовчук

Наразі провадження стосовно радника голови правління ПАТ "ДПЗКУ" та представника міжнародного зернотрейдера перебувають на розгляді в суді. Ще два фігуранти провадження - пішли на угоду зі слідством та сплатили завдані ними збитки у сумі 60 тис. дол. США.

Щодо колишнього голови правління, то йому інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Нагадаємо, в Одесі сім'ї колектори влаштували звірячі тортури: "'Витрясли душу"

Як повідомляв раніше Знай.ua побиття школярок в Запоріжжі обростає скандальними подробицями, недитяча жорстокість: "Цілуй кросівки".

Також Знай.uа писав про те, що під Дніпром озвірілі охоронці побили чоловіка з вадами слуху: дику розправу зловила камера.