Із колишнім міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим, який трагічно загинув, прощатимуться у середу, 23 жовтня, у Києві.

У понеділок, 21 жовтня, Кутовий за штурвалом гелікоптера полетів із Києва на Полтавщину, здолав понад 200 км, але на околиці одного із сіл повітряне судно раптом впало просто поруч із хатами. Про версії трагедії йдеться в сюжеті ТСН.

Гелікоптер Кутового встиг пролетіти над усім селом Тарасенкове, а впав буквально за кілька метрів від будинку, де в той час знаходилися люди. На щастя ніхто з місцевих не постраждав.

Кутовий летів в гелікоптері один, борт взяв в оренду у столичної фірми.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Одним з перших про смерть екс-міністра повідомив в мережі колега загиблого Павло Розенко. Він каже, що Кутовий захоплювався авіацією, а свою ліцензію пілота отримав лише в цьому році.

Якихось інших деталей Розенко не знає: куди Кутовий летів - додому на Полтавщину чи у справах, чому саме гелікоптером, чому вилетів у туман.

"Тарас тільки в загальних рисах говорив про своє захоплення", - говорить Розенко.

Керівник приватної компанії, яка здає в оренду гелікоптери, Шоун Шемсі зазначає: летіти чи не летіти в погану погоду - вирішує сам пілот, і заборонити йому не можуть.

А от керівники фірми, яка здала борт в оренду Кутовому, не дають ніяких коментарів.

Немає версій і про те, чи став саме туман причиною падіння гелікоптера. У бюро з розслідування авіаційних подій наразі також мовчать.

А на сайті прокуратури області повідомили лиш про те, що порушили справу за фактом нехтування діючими правилами на транспорті.

Нагадаємо, 21 жовтня в аварії гелікоптера на Полтавщині загинув ексміністр АПК Кутовий.

Як повідомляв портал Знай.ua, за інформацією поліції, загиблий Кутовий сам пілотував саморобний гелікоптер

Також Знай.ua писав, очоливши міністерство аграрної політики, Тарас Кутовий розробив унікальну програму, завдяки якій Україна зможе отримувати зерно в кількості сто мільйонів тонн на рік.