Сьогодні, 19 серпня, стало відомо, що одеські активісти Євген Мефедов і Сергій Долженков були відпущені під заставу на волю з СІЗО. Суд підозрював їх по справі 2 травня 2014 року за насильницьке повалення конституційного ладу і посягання на територіальну цілісність України, виправдав у вересні 2017 року. Після того звинувачення їм винесли у справі про покладання квітів до пам'ятника героям–ольшанцам в Миколаєві.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Центральний районний суд Миколаєва вирішив 16 серпня, що Мефедова і Долженкова зможуть відпустити на свободу, якщо за кожного з них внесуть заставу в 153 тис. грн.

Допоміг зібрати потрібну суму "Опозиційні блок - За життя" за сприянням депутата Верховної Ради Миколи Скорика, заставу внес адвокат підозрюваних, Валентин Рибин. Він же підготував документи, необхідні для звільнення, і надав їх Миколаївському СІЗО.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Тамара Долженкова, родичка одного з підозрюваних, сказала, що Долженков і Мефедов попросили не вносити поки заставу, так як турбуються, що суд може скасувати рішення під тиском радикальних активістів. Активісти були присутні на суді.

Нагадаємо, раніше одеським сепаратистам влаштували веселу нічку.

Також Знай.uа писав, що слідство знайшло винуватців штурму Будинку профспілок в Одесі.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у мережі з'явився список росіян, які сидять в українських тюрмах: Путін, вони там є.