На території "Запорізького титано-магнієвого комбінату" стався витік тетрахлориду титану. Власником цього заводу є український олігарх Дмитро Фірташ. Зокрема, завод входить до Групи компаній Group DF, яка й належить олігарху.

Про інцидент повідомила на прес-служба ДСНС у Запорізькій області.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними рятувальників, витік стався через протікання передаточного баку. За підвищеним номером виклику від ГУ ДСНС у Запорізькій області до місця події прибуло 10 одиниць основної та спеціальної техніки та 45 осіб особового складу.

"Рятувальники створили водяну завісу, працівники ТОВ "ЗТМК" перекрили вентиль та встановили бандаж, хімічну речовину було перекачано до іншої цистерни. Об 11:40 аварію було повністю ліквідовано", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

У самому ж Запоріжжі перекрили рух транспорту та підвіз води. Всього було залучено 4 екіпажі патрульної поліції міста, 2 автоцистерни та один автомобіль швидкої медичної допомоги. Об 11:40 аварію було повністю ліквідовано.

Рятувальники запевнили, що випаровування хімічних речовин не вийшли за межі цеху. Небезпеки для життя та здоров’я громадян немає. Також відомо, що в наслідок інциденту ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що адвокат Трампа знайшов слід Фірташа у справі проти президента США: "Вимагаю розслідування". Рудольф Джуліані вимагає від мін'юсту США почати розслідування використання колишнім спецпрокурором Робертом Мюллером справи олігарха Дмитра Фірташа проти американського глави.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав про замах на Порошенка: у мережі з'явилося відео атаки на екс-президента під крики "Ганьба".