Український траулер "Іван Голубець", на якому 20 липня сталася пожежа, затонув біля берегів Мавританії.

У момент загоряння на його борту знаходилося 90 осіб - громадяни України і Росії. Про це повідомив екс-представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відзначається, що судно затонуло в океані вночі 21 липня, на глибині 35 метрів. Серед загиблих двоє українських моряків - один з них капітан судна.

Як повідомив Борис Бабін, пожежа розпочалася в машинному відділенні і швидко поширився на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду покинути судно. Людей евакуював інший корабель - траулер "Маршал Крилов".

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Судно затонуло вчора уночі в океані, на глибині 35 метрів, і вже є підтвердження про двох загиблих рибалок. Капітан судна – кримчанин Сергій Тимченко був у рейсі з українськими документами. Також на борту перебувало щонайменше троє кадетів фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу – "Керченського державного морського технічного університету", – розповів він.

При цьому, Бабін звернув увагу на маневри судна перед пожежею. Він зазначив, що в корабля за місяць до катастрофи пропали розпізнавальні знаки і була відключена автоматична ідентифікаційна система.

"Дивні дії команди під час спроб порятунку корабля вже дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах злощасного судна було щось цікаве, крім власне риби. Щось таке, що краще нікому не показувати", - зазначив він.

Бабін нагадав, що "Іван Голубець" знаходиться у власності української державної компанії під операційним управлінням латвійського бізнесмена і ходить під прапором Грузії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що біля берегів Західної Африки загорівся український траулер "Іван Голубець"

Як повідомляв портал Знай.ua, російський корабель, який напав на наших моряків у Керченській протоці, знову увірвався у води України.

Також Знай.ua писав, українські моряки повернуться додому: названо головні умови.