Співробітники проводять слідчі дії в Кабміні, Держприкордонслужбі, ДФС, "Спецтехноекспорті" за фактом заволодіння $6 млн в оборонній сфері - Генпрокуратура. Про це повідомляє прес-служба ГПУ в Facebook.

обшуки у Кабміні

Співробітники Генеральної прокуратури та СБУ проводять обшуки в службових приміщеннях Кабміну в зв'язку з розкраданням коштів в оборонній сфері.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це йдеться у повідомляє прес-служба ГПУ в Facebook. Там уточнюють, що мова йде про схему при укладенні іноземного контракту. При цьому додається, що кримінальне провадження зареєстровано за матеріалами ДКР СБУ.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

обшуки у Кабміні

У ГПУ повідомляють, що обшуки здійснюються за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі $6 739 213 при укладенні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним з підприємств концерну ДП "Укроборонпром" з постачання Державній прикордонній службі України підвісної системи раннього виявлення.

Крім Кабміну йдуть обшуки в службових приміщеннях Держприкордонслужби, ГФС і на держпідприємстві "Спецтехноекспорт".

Там уточнюють, що мова йде про схему при укладенні іноземного контракту. Зокрема, слідчі дії спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що юрист Андрій Портнов у понеділок, 1 липня, заявив про те, що на телеканалі "Прямий" пройшла санкціонована судом виїмка документів і пов'язана вона зі справою проти Петра Порошенка.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа премьер-міністр Молдови Майя Санду виступила зі звинуваченнями проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що в офісі партії Петра Порошенко "Європейська Солідарність" незабаром пройдуть обшуки.