Людей, які затонули в ході аварії катера у Будапешта могло віднести на територію України.

Міністерство внутрішніх справ України спіпрацюватиме з урядами Угорщини та Південної Кореї у пошуку чотирьох безвісти зниклих унаслідок аварії катера на Дунаї у Будапешті, що сталася 29 травня.
Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час зустрічі з послом Республіки Корея в Україні Квон Кі Чангом, повідомляє прес-служба МВС.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Щодня ведеться пошукова операція, до якої залучена рятувальна команда з Кореї та Угорщини. День за днем ми шукаємо та знаходимо тіла. Сьогодні вранці затонулий лайнер вдалося підняти і там знайшли ще 4 загиблих людей. На даний момент залишається відшукати ще 4-ох" - зазначив корейський дипломат.
Він нагадав, що 29 травня в Будапешті на річці Дунай перекинувся і затонув прогулянковий катер, на борту якого перебували 33 туристи із Кореї. Сімох людей вдалося врятувати, тіла сімох загиблих виявили ще в день катастрофи.

У свою чергу заступник глави МВС зазначив, що від місця трагедії до українського кордону 1500 км. За цей час тіла загиблих туристів могло течією віднести на територію України.

img desc=""]548687[/img]

Вадим Троян висловив співчуття родичам загиблих туристів і наголосив, що підрозділи МВС України співпрацюватимуть з представниками інших країн для пошуку потонулих.

Нагадаємо, 29 травня прогулянковий катер Hableany зіткнувся на річці Дунай з круїзним судном Viking Sygin. Катер перевозив 33 південнокорейських туристів, на борту також були два угорці-члени екіпажу.

Як повідомляв портал Знай.ua, капітана корабля, який протаранив прогулянковий катер на Дунаї, заарештували.

Також Знай.ua писав, очевидці розкрили зловісні деталі аварії вертольота українських військових