В Україні виявили злочинне угруповування, яке доставляло в країну та реалізовувало підроблені препарати для онкохворих.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"В ході досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 368 КК України встановлено, що громадянин Б. спільно з іншими громадянами України та іноземцями здійснює, поза межами митного контролю, доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату (онкопрепарату) Keytruda (Кітруда, виробник США і Австрія), а також його кустарне виготовлення на території України та подальшу реалізацію, як на території нашої держави так і за її межами", - йдеться в повідомленні.

У п'ятницю, 31 травня, затримали трьох осіб, що причетні до злочину. Їх затримали після того, як виявили фальсифікований препарат на суму понад 7 тисяч доларів США. Окрім того, під час проведення обшуків, було виявлено та вилучено фальсифіковані медикаменти на мільйони гривень. Остаточна їх вартість буде встановлена досудовим розслідуванням.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Крім того, в даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів.

Нагадаємо, молодого охоронця Кремля виявили в несподіваному місці.

Як повідомляв Знай.uа, в Польщі таксист на повній швидкості протаранив українця.

Також Знай.uа писав, спали на холодній підлозі та жменями ковтали пігулки: реабілітаційний центр перетворився на катівню.