У вівторок, 30 квітня з життя пішов зірка українського баскетболу Зураб Хромаєв. Він був уславленим тренером національної збірної України та екс-президентом Національної федерації баскетболу України.

Зураб Хромаєв помер на 73-му році життя після важкої хвороби. Незадовго до смерті Хромаєв скаржився, що постійні стреси в роботі спортивного функціонера спровокували розвиток цукрового діабету.

Зураб Хромаєв

Невістка Хромаєва, популярна українська телеведуча Маша Єфросиніна опублікувала зворушливе відео, присвячене видатному тренеру.

"Знаю, як ви не любили смуток, тому публікую цей ваш фірмовий кидок - підтвердження того, як потрібно любити життя і свою справу!" Маша Єфросиніна

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нагадаємо, спортивну кар'єру Хромаєв почав у луганській команді "Автомобіліст". У 1970 році в скарбничці досягнень спортсмена вже було звання чемпіона України, ще через рік Хромаєв став срібним призером Спартакіади України та бронзовим призером чемпіонату СРСР (СКА "Київ").

У якості тренера Хромаєв працював з командами ЦСКА (Москва), "Будівельник" і СКА "Київ", збірними України та СРСР, брав участь у становленні Федерації баскетболу незалежної України. Залишив пост президента федерації 2007 році станом здоров'я.

Зураб Хромаєв

Раніше ми писали, що у неділю, 28 квітня у Росії помер відомий авіаконструктор Генріх Новожилов - творець двох літаків Ільюшина. Цю інформацію повідомляє джерело в авіабудівній галузі, передає ТАСС.

Нагадаємо, що у неділю, 28 квітня, стало відомо про смерть колишнього американського сенатора-республіканця Річарда Лугара. Він помер у США у віці 87-ми років. Про це повідомляє Рoliteka з посиланням на офіційний сайт науково-дослідного інституту Центр Лугара.

Як повідомляв раніше Знай.uа, 2019 рік ознаменувався смертями багатьох зірок шоу-бізнесу, і цей список продовжує поповнюватися відомими особистостями.

Також Знай.uа писав про те, що померла учасниця численних міжнародних змагань у складі національної збірної України з боксу Юлія Лясота.