На півдні Казахстану перекинувся пасажирський автобус, 11 людей загинули, ще 32 постраждали.

Про це повідомляє місцеве видання.

Наразі вже відомо, що аварія сталась на трасі Алмати-Ташкент. Відзначається, що легковий автомобіль Toyota Camry зіткнувся з припаркованою на дорозі вантажівкою.

У свою чергу водій автобуса спробував уникнути ДТП з автомобілями, що зіткнулись попереду, проте перекинувся під час маневрів.

ДТП

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Вісім людей загинули на місці, ще троє померли від отриманих травм після того, як їх доставили в медичні установи. Крім того у резульаті аварії різного роду пошкодження отримали 32 людини.

Варто нагадати, що на українських дорогах в кінці травня почнеться тестування 5G технології. У новому проекті візьме участь мобільний оператор Vodafone. Ще в 2018 році стало відомо, що Україна хоче за допомогою компанії Nokia обладнати свої дороги 5G технологіями. У березні цю інформацію підтвердили. Тепер же названа дата старту реалізації пілотного проекту – 25 травня.

Нагадаємо, в Україні можуть кардинально змінити принципи визначення винуватця смертельної ДТП. Водіям хочуть дати шанс уникнути відповідальності, якщо буде доведено, що смертельної аварії не можна було уникнути, наприклад через певні перешкоди або ями на дорозі.

Законопроект № 10 236 вже внесено в Верховну Раду. Передбачається, що "незадовільне експлуатаційне утримання автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів" може стати причиною зняти відповідальність з водія.

Як повідомляв "Знай.ua", у ніч з суботи на неділю, 14 квітня, біля Кентшина у Вармінсько-Мазурському воєводстві у північно-східній Польщі трапилась прикра дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок ДТП загинули двоє українців.

Також "Знай.ua" писав, що в Ужгороді сталася потрійна аварія, в наслідок якої постраждали п'ятеро людей, у тому числі двоє дітей. Відомо, що в ДТП потрапили автомобілі марки Peugeot, ВАЗ та Daewoo. За кермом Peugeot перебував 41-річний місцевий мешканець. Він порушив правила дорожнього руху при повороті.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк