Увечері 27 березня жителів Кропивницького налякали потужні вибухи, які пролунали на газовій заправці, поруч з якою знаходиться автостоянка.

Рятувальники ліквідували пожежу після вибухів на території автостоянки на вул. Київська. Зросла кількість госпіталізованих. Про це повідомила речник ДСНС в Кіровоградській області Оксана Мачак в ефірі "112 Україна".

Речник ДСНС зазначила, що рятувальникам знадобилося майже три години для ліквідації пожежі, яка виникла в Кропивницькому о 20:00 на відкритій автостоянці ПП "Татіус" в автоцистернах для зрідженого газу.

Під час гасіння пожежі відбулось 7 вибухів різної потужності, внаслідок чого було знищено чотири автоцистерни для зрідженого газу, шість вантажних і вісім легкових автомобілів. Пошкоджено вісім легкових і два вантажних автомобіля а також покрівля неексплуатованої будівлі на площі 200 м кв.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Силами вогнеборців пожежу локалізовано о 20:55, а о 22:45 – повністю ліквідовано. Як доповіли у відомстві, до гасіння залучили 85 чоловік особового складу та 19 одиниць техніки ДСНС.

На пожежі, що сталася після серії вибухів на газовій заправці, постраждали чотири людини. З них 2 співробітників ДСНС. Постраждалі з різним ступенем тяжкості наразі перебувають у Кіровоградській обласній лікарні.

Найбільше постраждав водій автоцистерни, яка загорілася першою. На даний момент він знаходиться з опіками в реанімації. Крім того, постраждали двоє рятувальників - вони, а також інженер заправки знаходяться в опіковому відділенні із середнім ступенем опіків.

Пожежникам вдалося врятувати 5 розташованих поруч приватних житлових будинків та трансформаторну підстанцію, близько 20 автомобілів.

За словами очевидців, люди, коли сталася пожежа, рятували своє майно, водії намагалися відбуксирувати автомобілі, щоб на них не перекинувся вогонь. Стовп вогню сягав кількох десятків метрів - його було видно з усіх куточків міста і навіть за містом

На місці інциденту працює слідчо-оперативна група, яка описує пошкоджене майно. Наразі територія оточена.

Нагадаємо, у Кропивницькому ввечері 27 березня, прогриміла серія вибухів на газовій заправці.

Як повідомляв портал Знай.ua, окупований Донецьк здригнувся від потужного вибуху.

Також Знай.ua писав, у Києві через вибух невідомого предмету загинув чоловік